De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poetin tot Polen: ‘Laten we Oekraïne opdelen’

Voormalig Pools minister van buitenlandse zaken Radosław Sikorski zegt dat Vladimir Poetin in 2008 suggereerde aan de Poolse minister-president dat Rusland en Polen Oekraïne zouden opsplitsen.

President Poetin “wilden ons deelnemers maken in deze verdeling van Oekraïne,” heeft Sikorski een Amerikaanse politieke tijdschrift verteld.

“Dit was een van de eerste dingen die Poetin zei tegen mijn minister-president, Donald Tusk bij zijn bezoek aan Moskou,” zegt Sikorski van een ontmoeting tussen Tusk – die in september aftrad als premier – en Poetin tijdens een bijeenkomst in de Russische hoofdstad in februari 2008.

“Hij ging door te zeggen, dat Oekraïne een kunstmatige land is en dat Lwow een Poolse stad is dus waarom zoeken we het gewoon niet samen uit,” vertelde Sikorski, die het ministerie van buitenlandse zaken heeft verlaten en de rol van voorzitter van het Parlement op zich nam tijdens een kabinet herschikking vorige maand aan politico.com.

De voormalige minister van buitenlandse zaken zei dat de Russische voorzitter van het Parlement, buitenbeentje, Vladimir Zhirinovsky, een bericht naar de Poolse regering stuurde, waarin Polen vijf provincies in het westen van Oekraïne werden aangeboden in een poging om het Poolse verzet te ondervangen tegen Kremlin’s aspiraties in Oost-Oekraïne, die uiteindelijk werden gerealiseerd met de annexatie van de Krim.

“We maakten het zeer, zeer duidelijk tot hen – dat wij hier niets mee te maken wilden hebben,” zegt Sikorski.

Radolsaw Sikorski zei dat Rusland Oekraïne niet als een onafhankelijk land kan accepteren.

“Zij kunnen niet toegeven dat er een afzonderlijke natie bestaat. En als ze het op willen nemen tegen Oekraïense nationalisme, nou, dan zijn ze mijn gast. Dan zal Rusland leren dat Oekraïne echt een natie is en een situatie van 20 jaar partizanen oorlog onder ogen moeten zien”.

Bron: The News.pl ((English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl