De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Oost-Oekraïne separatisten bedreigen Polen

Een ‘commandant’ voor de zelfbenoemde Donetsk Volksrepubliek heeft Polen gewaarschuwd te “stoppen met het sturen van wapens” anders zullen zijn troepen “je op komen zoeken”.

“Ik wil een beroep doen, niet alleen op de Oekraïense regering, maar ook aan Polen. Stoppen met het hier naar toe sturen van wapens. En tanks. Wij zullen dat allemaal vernietigen. En dan komen we voor jullie. Iedereen die ons land binnenvalt zal sterven,” zegt de man die de naam ‘Givi’ draagt in een video ( zie video met Engelse ondertiteling hier) weergegeven op de website NovorossiaTV.com.

“Persoonlijk, ik zou voor hen de dezelfde geneugten willen organiseren die zij hebben verstuurd voor de mensen van de Volksrepubliek Donetsk” zegt de man tegen het einde van de video, waar hij waarschuwt, wat hij noemt de “pseudo-Oekraïense regering” in Kiev, haar troepen terug te trekken.

Een gelijkaardige bedreiging tegen Polen werd in september door een ander militant op video gemaakt in Oost-Oekraïne.

Polen’s ministerie van buitenlandse zaken heeft verschillende verklaringen uitgegeven waarin ze de Poolse betrokkenheid in de gevechten in het oosten van Oekraïne ontkennen, die in april dit jaar begonnen.

Hoewel op 5 september een wapenstilstand tussen de Oekraïense troepen en de rebellen in ging, blijven de gevechten rond de Sergey Prokofiev luchthaven in Donetsk doorgaan, die in de afgelopen paar dagen door zware beschietingen schade heeft geleden.

“Op dit moment controleren we de hele luchthaven met uitzondering van de nieuwe terminal,” zei een generaal Denikin van de Volksrepubliek Donetsk op woensdag, rapporteert Press TV.

Volgens een rapport door het Bureau van de hoge commissaris van de VN voor de mensenrechten, hebben de conflicten 331 mensen sinds de wapenstilstand van september.

Bron: The News.pl {nglish version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl