De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Minister van defensie: vermeende spionnen gearresteerd op ‘ernstige’ beschuldigingen

Defensie minister Tomasz Siemoniak heeft Polen’s Interne Veiligheid Agentschap (ABW) geprezen nadat een advocaat en een militaire officier donderdag beschuldigd werden van spionage voor een vreemd land.

“Ik waardeer het werk van onze veiligheidsdiensten zoals ABW zeer,” zei Siemoniak.

Hoewel duidelijk is dat de arrestaties het gevolg zijn van afzonderlijke onderzoeken, zijn officieus beide mannen gekoppeld met de Russische inlichtingendiensten.

“Dit is een zeer ernstige zaak,” zei Maciej Karczynski, een woordvoerder voor ABW, tijdens een interview met de nieuwszender TVN24.

Karczynski zei dat enkele details op dit moment geopenbaard zouden kunnen worden, om redenen van veiligheid.

“Men moet beseffen dat de andere kant ook kijkt, en ook luistert. En wie is dat? Ik denk dat je waarschijnlijk kan raden welk land.”

De advocaat, die naar verluidt de gezamenlijke Pools-Russische nationaliteit heeft, is begrepen te hebben gewerkt in Warschau, gespecialiseerd in economische aangelegenheden.

Volgens onofficiële informatie verkregen door TVN24, die heeft gesproken met Waldemar Tyl, adjunct-hoofd van het Openbaar ministerie in Warschau, is de advocaat verdacht van spionage voor Rusland’s belangrijkste Inlichtingen Directoraat (GRU).

GRU is een van de vijf takken van Rusland’s inlichtingendienst, en het is de grootste buitenlandse inlichtingendienst.

De militaire officier gearresteerd door ABW op woensdag werkte voor het ministerie van Defensie, en hij werd op woensdag aangehouden op een kantoor in Warschau die behoren tot het ministerie.

Procureur-generaal Andrzej Seremet heeft gezegd dat meer informatie over de onderzoeken in een paar dagen zal worden vrijgegeven. (nh)

Bron: PAP/TVN

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl