De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

President bevestigt aankomende premier Ewa Kopacz

President Bronisław Komorowski aanvaardde op vrijdag de kandidatuur van voorzitster Ewa Kopacz als Polen’s nieuwe minister-president in Warschau’s Belvedère paleis.

Het nieuwe kabinet is i[klaar om op 22 september te worden benoemd, is het geopenbaard, voorafgaande aan Komorowski’s vertrek naar de Verenigde Staten.

De vergadering van vrijdag volgde op Komorowski’s aanvaarding van het ontslag van de vertrekkende premier Donald Tusk op donderdagmiddag, met de laatste klaar om het voorzitterschap van de Europese Raad op 1 december op zich te nemen.

Tusk’s kabinet ontbond zich gisteren, een ontwikkeling die verwacht werd ongeacht zijn EU-verkiezing, als gevolg van een afluisterschandaal dat de regering in de zomer schokte.

“De nieuwe regering zal anders zijn, omdat de minister-president anders is,” zei Kopacz op vrijdag toen ze de Belvedère verliet, en reageerde op vragen van journalisten.

Door de wet heeft Kopacz 14 dagen om haar nieuwe kabinet naar voren te brengen.

Ze weigerde journalisten hints te geven over haar keuzes op vrijdag, zeggend dat president Komorowski de eerste persoon zou zijn die geïnformeerd werd over de nieuwe opstelling.

Ewa Kopacz is sinds 2001 lid van de centrumrechtse Burger Platform partij. Ze diende als minister van volksgezondheid van 2007-2011, tijdens Tusk’s eerste termijn als premier. Ze werd vervolgens voorzitter van het Lagerhuis van het Parlement.

Een opiniepeiling heeft aangegeven dat Tusk’s opvolger met een zware strijd geconfronteerd wordt. Na zeven jaar een coalitieregering zei slechts 27 procent van de respondenten in een IBRiS enquête dat zij positief waren over Kopacz ‘s leiderschap. Ondertussen, beoordeelde 39 procent Donald Tusk als positief.

Bron: PAP, TVN

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl