De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Pool onder de doden na zelfmoord autobom van Taliban

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een bomexplosie in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Kaboel, die een Pool en twee andere soldaten doodde die werkten voor NAVO geleide missie in Afghanistan.

Reuters rapporteert dat een woordvoerder van de Taliban zegt dat een zelfmoordterrorist, geïdentificeerd alleen als Bilal, in een auto vol met explosieven op de loer had gelegen voor buitenlandse troepen op een weg in de buurt van de zwaar versterkte ambassade die loopt vanaf het vliegveld naar de Afghaanse hoofdstad.

De Poolse Sergeant Rafał Celebudzki behoorde tot de doden, rapporteerde het Poolse Radio IAR nieuwsagentschap, die twee Poolse soldaten ook verwondde in een van de ergste aanvallen op NAVO-troepen in Afghanistan van dit jaar.

De explosie vond plaats om ongeveer 08:00 uur lokale tijd, volgens rapporten, met 13 Afghaanse burgers ook gewond raakten bij de aanval.

De NAVO geleide ISAF International Security Assistance Force (ISAF) coalitie zei in een verklaring op dinsdagochtend dat drie van haar soldaten gedood waren en dat het, het incident aan het onderzoeken was.

Foto’s ravage

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl