De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

NAVO’s snelle verdediging van Polen ‘onrealistisch’?

Een leidende VS generaal stortte koud water op NAVO’s recente goedgekeurde Paraatheid Actie Plan volgens het Duitse weekblad Der Spiegel.

“Paraatheid voor actie in 48 uur is onrealistisch,” vertelde generaal Martin Dempsey naar verluidt de NAVO hoofden van defensie in Vilnius een week geleden.

De Amerikaanse generaal betoogde ogenschijnlijk dat soldaten “in uniform zouden moeten slapen” om aan dergelijke eisen te voldoen.

Het Paraatheid Actie Plan kreeg groen licht op de recente NAVO-top in Newport, Wales (4-5 september) in reactie op de voortdurende Oekraïense crisis.

Het NAVO 48 uur Paraatheid plan werd aangeprezen door Polen en de Baltische Staten als een bevestiging van de verbintenissen van de organisatie tot het verdedigen van de regio.

“Het Paraatheid Actie Plan reageert op Rusland’s agressief gedrag – maar het rust het Bondgenootschap uit om te reageren op alle veiligheidsuitdagingen, waar zij zich kunnen voordoen,” zei NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen eerder deze maand.

Slechts enkele dagen voor de Newport top, vertelde de voorzitter van de Commissie Jose Manuel Barroso de EU-leiders dat de Russische leider president Vladimir Putin had beweerd dat hij Kiev in kon nemen in twee weken” als hij wilde, een verklaring waarvan Moskou zegt dat het uit zijn verband werd genomen.

Duitse leger niet klaar

Ondertussen heeft de Duitse minister van buitenlandse zaken Ursula von der Leyen de krant Bild am Sonntag verteld dat haar land’s strijdkrachten nog niet overeen zijn met die van andere Europese landen.

“Met de airborne systemen zijn we, op dit moment, onder de streefcijfers zoals een jaar geleden aangekondigd op wat wij ter beschikking wi;;en stellen van de NAVO binnen 180 dagen in het geval van een noodsituatie,” zei ze.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl