De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Modlin luchthaven verloor 10,9 miljoen euro in 2013

Warschau Modlin luchthaven verloor 10,9 miljoen euro in 2013 na gedwongen sluiting van de faciliteit voor het grootste deel van het jaar als gevolg van problemen met de start- landingsbaan.

Echter, gemeenten hebben verklaard dat de verliezen minder zijn dan men verwacht had.

De Modlin luchthaven werd aan het einde van 2012 bevolen de vluchten te staken, slechts enkele maanden na de opening, zodat reparaties konden worden gedaan nadat scheuren in de start- en landingsbaan verschenen.

Wizz Air, een van twee low cost luchtvaartmaatschappijen die een contract had met de luchthaven, verbrak alle samenwerking als gevolg van de problemen.

Ryanair, die op 30 September 2013 haar vluchten hervatte, deed dit onder herziene voorwaarden.

Marek Miesztalski, penningmeester van de Regionale Volksvertegenwoordiging van Mazowieckie, die een dertig procent belang in de luchthaven heeft, heeft beweerd dat “met absolute zekerheid” het niet de nieuwe voorwaarden zijn die de verliezen genereren.

Hij vertelde de krant Zycie Warszawy dat de Modlin luchthaven sneller herstellende is dan verwacht.

Miesztalski voegde toe, dat beschuldigingen dat lokale overheden verantwoordelijk waren voor de verliezen als gevolg van wanbeheer “cynische leugens”, waren na kritiek van minderheid oppositie partij de Democratische Linkse Alliantie.

Hij benadrukte dat het bedrijf door bepaalde aannemers “misleid” was.

Het Poolse luchtmacht’s Instituut voor Technologie concludeerde in 2013 dat onjuiste stoffen waren gebruikt in de beton mix bij de voorbereiding van de start- en landingsbaan, dit leidde tot scheuren.

Bron: Th News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl