De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Goedkopere levensmiddelen betekent problemen voor de detailhandel

Dalende levensmiddelen prijzen kunnen goed nieuws zijn voor de gemiddelde consument, maar problemen voor grote detail-netwerken.

levensmiddelen

Kassa-afdeling van een grote supermarkt – foto Velela at English Wikipedia

In het afgelopen jaar, bleef de inflatie laag in Polen en levensmiddelen prijzen zijn een van de belangrijkste factoren die daar aan bijdroegen. In juni daalde de prijzen in dit markt segment met 0,3 procent ten opzichte van mei.

De grootste druppels werden geregistreerd voor suiker (3,7 procent) en fruit (2,9 procent). Andere categorieën, zoals rijst, brood, yoghurt, liepen niet ver achter.

De trend, die naar verwachting zich in de komende maanden zal voortzetten, heeft al haar effect op detailhandelaren.

Een van de Polen’s grootste supermarktketens, de goedkope Biedronka, eigendom van het Portugese Jeronimo Martins, noteerde een 1,2 procent daling in like-for-like (LFL) omzet in de eerste helft van 2014.

Aandelen in het moederonderneming verloren onmiddellijk in waarde nadat het financieel verslag gepubliceerd werd.

Tot dit jaar, waren Biedronka’s LFL inkomsten blijven groeien, met maar liefst 20 procent in 2011. De terugslag begon in het eerste kwartaal van 2014. Het bedrijf schrijft de wijziging over het algemeen toe aan de prijzen en een hoge mate van concurrentie in Polen.

Zoals Gazeta Wyborcza rapporteert, wenden netwerken zoals Biedronka en haar belangrijkste rivaal Lidl zich naar hulpmiddelen, zoals regionale promoties en de invoering van nieuwe producten om het groeien van de inkomsten te behouden.

Ze verhogen ook steeds meer hun reclame, niet alleen om in nieuwe klanten binnen te brengen, maar ook om hen te overtuigen meer in hun winkelwagen te zetten.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl