De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Computers Poolse Ambassade in Oekraïne onder Russische cyber aanval

Oekraïens bureau van de premier in Kiev plus 10 ambassades in de hoofdstad van Oekraïne, waaronder Polen, zijn onder cyber aanval geweest van hackers verbonden met Rusland, rapporteert de media in het verenigd Koninkrijk.

De Financial Times beweert dat de computersystemen van de ambassades en de regering gepenetreerd zijn geweest door de ‘Snake’ malware, ook bekend als Ouroboros, de staart slikkende slang uit de Griekse mythologie.

Gegevens uit het Symantec veiligheidbedrijf en van ambtenaren van inlichtingendiensten geven aan dat de zeer geavanceerde cyber-aanval – die uiterst gevoelige gegevens in gevaar brengt, zegt de krant – de steun moet hebben van een goed toegeruste en staatgesteunde groep.

Symantec zegt in een rapport dat 60 computers in “het kantoor van de minister-president van een voormalige Sovjet-Unie lidstaat” besmet zijn met de malware: de Financial Times heeft verteld dat het land Oekraïne is.

De cyber-aanval komt terwijl een handelsoorlog tussen Rusland en het westen intensiveert over de verantwoordelijkheid voor het verslechterende conflict in Oekraïne.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl