De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Amber Room replica tolt van de menigten

Een replica van de legendarische Amber Room die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit Rusland is verwijderd, om nooit meer terug te zien, was het hoogtepunt van het 8e Europese Amber Festival in het weekend in Wieluń, in Mazowieckie.

barnsteen

Barnsteen met ingesloten mieren – auteur Anders L. Damgaard – www.amber-inclusions.dk

De legendarische kamer, soms aangeduid als ‘de achtste wereldwonder’, stond voor drie eeuwen in het Keizerlijk Paleis van Catherine in de buurt van Sint-Petersburg, maar werd ontmanteld door de Duitsers tijdens de nazi-bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

In 1941, werd de Amber Room in opslag geplaatst in de toenmalige Oost-Pruisische stad Koningsbergen (nu Kaliningrad), maar sinds het einde van de oorlog is er geen spoor van de schat gevonden.

De replica weergegeven in Wieluń tijdens het weekend werd gebouwd door Oostenrijkse ambachtslieden.

Het doel van het Europese Amber Festival is om de regio’s te promoten langs de oude Amber weg die liep van de Oostzee in heel Europa tot in het Middellandse zeegebied.

De amber handel was al ten tijde van het Romeinse rijk bloeiende en geïnspireerd door de klassieke Hollywoodfilm Ben Hur werden wagenrennen gehouden in het Wieluń festival.

Workshops demonstrerend hoe ambachtslieden amber en andere materialen verwerkten maakten ook deel uit van het festival programma.

Foto’s herbouwde Amber kamer in Tsarskoye Selo

Bron: PAP

The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2015 All Rights Reserved Polenforum.nl