De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Verhuizen Amerikaanse spionnen naar Polen na Duitse onenigheid?

Amerikaanse inlichtingendiensten overweegt hun aanwerving activiteiten in Warschau of Praag te vestigen als gevolg van toenemende druk in Duitsland na de NSA spionage onenigheid, volgens de Duitse media.

Openbaringen dat de Verenigde Staten gespioneerd hadden op Duitse politici spioneren en topambtenaren kwam tot een hoogtepunt afgelopen donderdag toen de CIAchef in Berlijn gevraagd werd het land te verlaten, nadat werd ontdekt dat twee Amerikaanse spionnen naar verluidt in de Duitse regering geïnfiltreerd waren.

De Bild am Sonntag tabloid bleef doorgaan met de openbaringen in het weekend, citerend Amerikaanse inlichtingen bronnen, dat de CIA meer dan een dozijn spionnen in de defensie, de ontwikkeling, de economie en de ministeries van binnenlandse zaken aanwierf .

Ondanks dat de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry zei, na een ontmoeting met de Duitse minister van buitenlandse zaken Frank-Walter Steinmeier in Wenen op zondag dat Washington en Berlijn “goede vrienden blijven”, meldt de krant Bild dat nieuwe locaties voor de spionnen uitgezochtworden, met vestigingen in Polen of de Tsjechische Republiek als gedacht meest gunstig.

Spanning over de VS spionerend op Duitse politici kwamen het eerst naar voren toen klokkenluider Edward Snowden openbaarde dat het Amerikaanse National Security Agency (NSA) bondskanselier Angela Merkel’s mobiele telefoon oproepen en gegevens van e-mails en andere online services gebruikt door gewone Duitsers verzamelde. (pg)

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl