De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse acteur Kościukiewicz speelt Heilige Franciscus

Een van Polen’s top acteurs van de jonge generatie, Mateusz Kościukiewicz, is uitverkoren Sint Franciscus te spelen in een biopic van één van de meest vereerde religieuze figuren in de geschiedenis.

Franciscus

Bovenste deel van het oudste portret van Franciscus van Assisi, een muurschildering van Sacro Speco in Subiaco.

Het filmen van de TV-serie van twee afleveringen, getoond op de RAI-televisie in het najaar, komt deze week tot een einde. Het is geregisseerd door één van Italië’s top filmmakers van de oudere generatie, de een en tachtig jarige Liliana Cavani.

In een interview voor de Corriere della Sera zei ze dat het haar vele maanden kostte een acteur te vinden die in staat zou zijn St. Franciscus’s “moedige opstand tegen materialisme en het gebrek aan morele beginselen” te portretteren vanuit een modern perspectief.

Na Mateusz Kosciukiewicz in februari op het Festival van Berlijn te hebben ontmoet, wist de casting regisseur dat hij de perfecte keuze zou zijn voor de rol van de Heilige Franciscus.

De acht en twintig jarige acteur was gepresenteerd aan de filmindustrie en het publiek in Berlijn als één van de Shooting Stars 2014 benoemd door het Europese Film promotie (EFP) netwerk. Kościukiewicz’s kredieten omvatten ‘In the name of’ door Małgośka Szumowska, ‘All that I love’ door Jacek Borcuch en ‘Mother Teresa of the cats’ door Paweł Sala.

‘Francesco’ is Cavani’s derde biografische film van de Heilige van Assisi. In haar 1966 volle lengte hoofdfilm ‘Francesco d’Assisi’ speelde Lou Castel in de titelrol. In 1989 keerde ze terug naar het leven van St Franciscus in “Francesco”, met Mickey Rourke als de titelkarakter en Helena Bonham-Carter als Chiara.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl