De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Minister staat op einde vertragingen voor LNG-terminal

Minister van vervoer Włodzimierz Karpiński heeft erop aangedrongen dat een LNG-terminal in Świnoujście, noordwest Polen, geen onerwerp meer zal zijn van verdere vertragingen en dat de terminal medio 2015 openen zal gaan.

LNG-terminal

Świnoujście LNG-Terminal – auteur Arro / fotopolska.eu

“In overeenkomst met langdurige contracten, zullen wij in staat zijn in 2015 vloeibaar gas te ontvangen,” zei hij tijdens een persconferentie op op het terrein in Świnoujście op dinsdagmiddag.

De LNG-terminal is onderdeel van Polen’s programma voor diversificatie van haar energieportefeuille, vermindering van de afhankelijkheid van Russisch aardgas, en het was oorspronkelijk verondersteld om dit jaar te openen.

Later veranderde de regering haar prognose in 2015.

Echter, onder de illegaal opgenomen tapes die de regering aan het wankelen heeft gebracht in de afgelopen maand, verscheen één afschrift dat aangaf dat de vertragingen ernstiger waren dan eerder geopenbaard.

Tijdens een afgetapt gesprek tussen voormalige minister van vervoer Sławomir Nowak en Andrzej Parafianowicz, de onlangs geschorste vicepresident van staats gasreus PGNiG, leek de laatste te zeggen dat het bouwteam van mening is dat 2017 een realistischer lanceringsdatum is.

Echter, Karpinski wees de notie van verdere vertragingen op dinsdag af, bewerend dat de investering 90 procent voltooid is.

“Overeenkomstig langdurige contracten, zullen wij in staat zijn in 2015 vloeibaar gas te ontvangen,” zei hij.

“Er is geen gevaar dat de realisatie van het project vertraagd zal worden of dat we betalen voor gas dat we niet zullen kunnen ontvangen,” drong hij aan.

De gas terminal in Świnoujście is gepland om de invoer van ongeveer 5 miljard kubieke meter van LNG per jaar mogelijk te maken. Dit kan later verhoogd worden tot 7,5 miljard kubieke meter per jaar.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl