De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Legendarisch Pools Jacht concurreert in Tall Ships Races

Een Pools jacht dat in de jaren zeventig rond de wereld zeilde gaat deel te nemen aan de tweede etappe van de jaarlijkse Tall Ships Races.

De bemanning van de SY Polonez vertrok op maandag onder zeil vanuit Szczecin, op koers voor de Noorse havenstad Fredrikstad, waar de race zal beginnen.

De Tall Ships Races werden opgericht in de jaren vijftig met het doel internationale vriendschap te bevorderen, en ten minste 50 procent van elke bemanning moet worden samengesteld uit jonge zeilliefhebbers.

Een buitengewoon divers scala aan schepen neemt deel aan de regatta, met sommige deelnemers die zo uit een kostuum drama film lijken te komen zeilen.

Szczecin is een sponsor van de races sinds 2010, en de Polonez SY zal varen van Fredrikstad naar de Deense haven Esbjerg.

Het jacht werd in 1972 in Szczecin in gebouwd, en Captain Krzysztof Baranowski hees de zeilen in juni van dat jaar op zijn eerste rond de wereld Odyssee.

Hij werd de derde Pool ooit om de prestatie te voltooien, ten slotte droppend het anker in juni 1973, na 35.424 nautische mijlen te hebben afgelegd.

Bron: PAP

Yhe News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl