De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Frans-Pools solidariteit op dag van de Bastille

Polen’s president dankte Frankrijk voor de ondersteuning tijdens het solidariteit tijdperk tijdens de viering in Warschau de 225th herdenking van de Dag van de Bastille en de Franse revolutie.

“De broederschap van de Naties in naam van vrijheid en gelijkheid is de motor voor de vooruitgang in onze wereld,” zei president Bronisław Komorowski op de Franse ambassade in Warschau, een verwijzing naar het nationale motto die wortel schoot tijdens de Franse revolutie.

Ambassadeur Pierre Buhler drukte zijn bewondering voor de geest van Polen uit “die nooit opgaven” en er in slaagde om 25 jaar gelden hun vrijheid te herwinnen na “een halve eeuw van slavernij door een autoriteit die niet werd goedgekeurd door de natie.”

Buhler herinnerd er aan hoe hij als een jonge diplomaat zo gefascineerd raakte door de “epische dimensie van hedendaagse gebeurtenissen” in Polen dat hij besloot om er een boek over te schrijven.

“Deze fascinatie gaf aanleiding tot een boek vol van nederigheid en bewondering voor u Polen die uw geschiedenis in uw eigen bloed hebben geschreven,” zei hij.

De ambassadeur gaf de Poolse president een kopie van het boek, dat heet “Anatomy of a fraud: Poland under Communism”, tijdens de receptie op maandagavond.

De bestorming van de Bastille gevangenis van Parijs op de ochtend van 14 juli 1789 was een waterscheidend moment dat de weg baande voor de Franse revolutie en de ondergang van de Franse monarchie.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl