De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

EU-ambassadeurs debatteren sancties tegen Rusland

Een vergadering donderdag van EU-ambassadeurs in Brussel, bespreekt de mogelijkheid van nieuwe sancties tegen Rusland na het vermeende neerhalen door pro-Russische separatisten van een Maleisische Airlines Boeing 777 boven Oost Oekraïne afgelopen week.

De nieuwe sancties zouden een verbod zien op kapitaal transfers tussen de EU en Rusland, een schorsing van de handel in geavanceerde technologieën, wapens, evenals de beperkingen in de energiesector.

Het is mogelijk dat de lijst van mensen die het verboden wordt de EU te betreden ook uitgebreid wordt als gevolg van het hedendaagse overleg.

De vergadering komt nadat de EU-ministers van buitenlandse zaken op dinsdag in Brussel bijeenkwamen.

Echter, terwijl de Europese Commissie’s voorstellen inzake sancties voorzien in een verbod op de verkoop van militair materieel aan Rusland, zal dit geen invloed hebben op contracten die reeds zijn aangegaan, met inbegrip van de huidige verkoop door Frankrijk aan Rusland van haar Mistral-klasse aanval schepen.

Volgens diplomatieke bronnen in Brussel, zal een definitieve beslissing over sectorale sancties waarschijnlijk vandaag niet genomen worden, donderdag, met overleg voortgezet in de komende paar dagen. De lijst van personen die het verboden wordt de EU te betreden kan echter vandaag aangekondigd worden.

De volgende top van EU-ambassadeurs is gepland voor 29 juli. Als eventuele sancties werden opgelegd, zal het juiste juridische kader ingevoerd moeten worden om de besluiten in werking te laten treden.

Ondertussen, zijn sommige landen in de EU vermoeid aangaande de sancties op Rusland, uit angst voor economische gevolgen voor her 28 naties tellende blok.

Het is mogelijk dat lichtere sancties op Moskou geplaatst kunnen worden, zoals de verkoop van geavanceerde technologieën en ‘kennis’. Een voorbeeld hiervan zou een ingesproken suggestie kunnen izjn door de EU-commissaris voor energie Gunther Oettinger, dat de EU kan afzien van de verkoop van technische steun voor Ruslands exploitatie van olie en gas in het noordpoolgebied.

Bron:: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl