De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Coalitie partijen vergaderen vóór geen vertrouwen stemming

Voorafgaande aan een cruciale geen vertrouwen stemming in de regering deze week, zegt een woordvoerster van het regerende Burger Platform, dat de coalitie “’stabiel” is volgende het ‘tape affaire’ schandaal.

“Stemmen in het Parlement deze week zal aantonen dat de coalitie stabiel is,” heeft Małgorzata Kidawa-Błońska gezegd voor gesprekken tussen premier Donald Tusk en de leiders van de Poolse Volks Partij (PSL) maandagavond.

De coalitie is getekend door illegaal opgenomen gesprekken tussen Burger Platform politici, zakenmensen en topambtenaren, wat heeft geleid tot oproepen van oppositiepartijen voor de regering om af te treden, een jaar vóór de geplande verkiezingen.

Een vooraanstaande PSL politicus heeft opgeroepen tot het aftreden van de minister van binnenlandse zaken Bartlomiej Sienkiewicz – betrapt op tape blijkbaar proberend een deal te maken met de Poolse centrale bank directeur voorafgaande aan de algemene verkiezingen van volgend jaar – in ruil voor steun aan de geen vertrouwen stemming op woensdag in het Lagerhuis van het Parlement, maar dit is niet het officiële standpunt van zijn partij.

Parlementslid Małgorzata Kidawa-Błońska heeft echter gezegd dat de banen van politici in het kabinet niet aan de genade van “politieke chantage” overgeleverd moeten zijn en het wordt niet gedacht dat premier Tusk wijzigingen zal aanbrengen in ministeriële posities tot na de zomer vakantie periode. (pg)

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl