De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Afrikaanse varkenspest raakt veestapel in Polen

Na talrijke rapporten van de Afrikaanse varkenspest die wilde zwijnen in Noordoost Polen zou raken heeft de ziekte nu een kudde gedomesticeerde varkens op een boerderij in de buurt van Bialystok getroffen.

Afrikaanse varkenspest

Stal met jonge biggen – auteur Jdbunod

Twee varkens zijn gestorven als gevolg van de ziekte, vertelde adjunct veterinaire generaal, Krzysztof Jazdzewski de Poolse Radio op woensdag.

Een eens drie varkens uit de kudde zijn geruimd als een preventieve maatregel, hoewel proeven werden uitgevoerd om te controleren of ze ook met ASF besmet waren.

Jazdzewski heeft gezegd dat het mogelijk is dat alle varkens binnen een straal van 10 km van de boerderij geruimd zullen worden: er zijn 37 boerderijen met 192 varkens in de nabijheid, die nauw gecontroleerd worden, voegde hij eraan toe.

Het incident markeert de eerste keer dat de Afrikaanse varkenspest een gedomesticeerde kudde heeft getroffen, nadat rapporten van de ziekte eerder dit jaar onder wilde zwijnen opgedoken in de buurt van de Pools-Wit-Russische grens.

Hoewel de ziekte dodelijk is voor varkens en ongeneeslijke, is het virus ongevaarlijk voor de mens. Echter, hebben landen zoals Rusland de invoer van Pools varkensvlees wegens de ziekte geblokkeerd.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl