De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Warschau Vrijheid Verklaring verwerpt Krim ‘annexatie’

De zogenoemde Vrijheid Verklaring van Warschau werd op woensdag onthuld, als onderdeel van de officiële bijeenkomsten markerend de 25e verjaardag van de vrije verkiezingen, die het communisme in Polen beëindigde.

Het document werd voorgelezen door de gerijpte acteur Andrzej Seweryn op het kasteel plein in de hoofdstad, vóór de toespraken gemaakt door wereldleiders met inbegrip van de Amerikaanse president Barack Obama.

“Herinnerend de tragische geschiedenis van ons continent, zij wij ervan overtuigd dat de annexatie van het Krim de fundamenten van de politieke en juridische orde in Europa schendt en de werking ondermijnt van het hele internationale systeem,” pleit de verklaring.

Het document weerspiegelt voornamelijk over de “historische betekenis van de doorbraak” van 1989, verklarend dat “burgers van een vrij en verenigd Europa in solidariteit staan in hun liefde voor vrijheid en andere gedeelde waarden.”

President Bronisław Komorowski heeft de verklaring beschikbaar gesteld op zijn officiële website, waar het kan worden ondertekend door de leden van het publiek.

Op dinsdagavond presenteerde president Komorowski de inaugurele Solidariteit Prijs aan de Krim-Tataar leider Mustafa Dzhemilev, die op dit moment verbannen is tot het betreden van de Krem en het gehele Russische grondgebied. Dzhemilev had het referendum van maart veroordeeld waarin Krim bewoners konden stemmen een federaal deel van Rusland te worden.

Bron: IAR

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl