De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Piloot gedood in zweefvliegtuig luchtshow

Een piloot werd op zondag gedood na een botsing tussen twee zweefvliegtuigen tijdens de Jantar Cup in Piła, Mazowieckië, bij het tweede ongeval op het evenement in het weekend.

De botsing vond zondag kort voor 13:00 lokale tijd plaats, en getuigen merkten op dat de parachute van de 49-jarige niet open ging.

Beide zweefvliegtuigen vielen op de stad zelf, en de tweede piloot, waarvan parachute geopend, werd, is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De dode man kwam uit Kraków, en hij had op het evenement een luchtvaartclub van Częstochowa vertegenwoordigd.

Officier van Justitie Maria Wierzejewska-Raczynska merkte dat de precieze omstandigheden van het ongeval duidelijker zullen worden zodra de zwarte dozen bestudeerd zijn.

Ze onthulde ook dat de organisatoren van het evenement onderzocht zullen worden, omdat het ongeval aangetoond heeft dat het leven van de stadbewoners bedreigd werd door het toernooi.

Op zaterdag, botste ook twee zweefvliegtuigen maar valschermen van de piloten opende zich en beide mannen ontsnapte zonder ernstige verwondingen.

De Staats Commissie op Vliegtuigen Ongevallen Onderzoek (PKBWL) is nu verantwoordelijk voor het bepalen van de oorzaken van beide ongevallen.

Bron: IAR

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl