De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Vier soldaten gedood in Oost-Oekraïne

Pro-Russische militanten schoten op maandag een Oekraïense helikopter neer en vier Oekraïense soldaten werden gedood in de buurt van Slaviansk, terwijl Oekraïne volgens Polen’s minister van defensie afglijdt naar een burgeroorlog.

Oekraïne’s minister van binnenlandse zaken Arsen Avakov heeft gezegd dat rebellen op maandagochtend geprobeerd regeringstroepen aan de rand van Slaviansk in een hinderlaag te lokken, hierbij werden vier soldaten gedood en raakte er ongeveer 30 gewond nadat ze onder vuur kwam te liggen van zware wapens.

Separatisten zeiden dat vier van hun mannen stierven in het conflict in de buurt van Slaviansk, hoewel het Oekraïense ministerie van binnenlandse zaken beweert dat 30 rebellen zijn gedood in de gevechten in het gebied.

Het ministerie van defensie van Oekraïne zei ook in een verklaring op haar Facebook pagina dat een MI-24 helikopter was neergeschoten na op maandagmiddag te zijn besproeid met machinegeweer vuur, maar omdat de helikopter in een rivier naar beneden kwam werden er geen slachtoffers gemeld.

De zelf-verklaarde pro-Russische burgemeester van Slaviansk Vjatsjeslav Ponomarev vertelde Reuters: “[Oekraïners] implementeert steeds meer troepen hier. Onlangs was er een parachute dropping. Voor ons, zijn het geen niet militairen, maar fascisten.”

Ondertussen, heeft de interim-regering in Kiev speciale troepen gestuurd naar de zuidelijke stad van Odessa nadat zoals zij beweren de lokale politie in de stad op zondag niet in staat was, de protsten in de hand te houden met de dood van ongeveer 40 mensen als gevolg, meestal pro-Russische militanten in een in brand gestoken vakbondgebouw dat zij bezet hielden.

Burgeroorlog

“De situatie in Oekraïne draagt alle kenmerken van een sluipende burgeroorlog,” heeft de Poolse minister van defensie Tomasz Siemoniak de Poolse Radio verteld, toevoegend dat er “duidelijke tekenen van Russische acties” in Oost-Oekraïne zijn.

De Duitse minister van buitenlandse zaken Frank Walter Steinmeier zei dat hij vreesde dat geen van beide partijen nu de krachten kan controleren die het ontketend.

“Ik ben ervan overtuigd dat we strijden tegen een situatie die zijn eigen dynamiek heeft aangenomen. Er zijn groepen in Oost-Oekraïne die niet naar Kiev, of Moskou luisteren,” zei hij op maandag.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl