De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Intern. Agentschappen zoeken dringende hulp voor Balkan

Internationale agentschappen roepen op voor hulp aan door overstromingen verscheurde Balkan

De Poolse humanitaire actie (PAH) heeft een oproep gelanceerd voor hulp dat naar de Balkan verzonden kan worden, waar ten minste 26 mensen gestorven zijn in de ergste overstromingen in de geschiedenis van Bosnië-Herzegovina en Servië.

Het Rode Kruis –rapporteert dat in de Servische stad Obrenovac ten minste 13 lichamen gevonden zijn en ambtenaren in Bosnië-Herzegovina zeiden dat 13 mensen deze week gestorven zijn, nadat in drie dagen tijd, de hoeveelheid regenwater van drie maanden, naar beneden kwam.

“Ons medeleven aan de betrokkenen van de verwoestende overstromingen in Bosnië en Herzegovina en Servië,” heeft de Poolse minister van buitenlandse zaken Radosław Sikorski heeft getwitterd.

De PAH organisatie heeft in een verklaring gezegd, dat duizenden mensen in de Balkan behoefte hebben aan onmiddellijke hulp in de vorm van voedsel, drinkwater en adequate sanitaire voorzieningen, onderdak en basisbehoeften van het leven, met inbegrip van kleding, schoonmaak gerei, beddengoed en meubels nadat hun huizen door de overstromingen waren weggespoeld.

Polen is ontsnapt aan het ergste van de overstromingen, hoewel de Wisla rivier op dinsdag tot noodniveaus steeg.

“Op dit moment is Polen zelf geplaagd door overstromingen en herinnert zich de tragische overstromingen in de jaren negentig, toen we de steun van vele landen ontvingen. Daarom, in solidariteit, moeten we helpen in deze tragedie in één van de armste landen in Europa,” zegt de Poolse humanitaire actie zegt.

Hoewel zware regenval in de regio op maandag verdween, zit de Servische hoofdstad Belgrado te wachten op de samenkomst van de watermassa’s van de rivieren Sava en de Donau met vloed niveaus in de stad die naar verwachting tot en met donderdag blijven stijgen.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl