De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

EC bevestigt 60 miljoen euro voor Polen-Litouwen hoogspanningslijn

De Europese Commissie heeft bevestigd dat het 60 miljoen euro zal investeren ter medefinanciering van een nieuwe hoogspanningslijn die loopt van Ełk, noordoost Polen naar de Litouwse grens.

Hoogspanningslijn

Hoogspanningslijn – auteur Guam

Het geld zal worden uitbetaald van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De totale investering is waard 193.7 miljoen.

“De kwestie van de continuïteit van de energievoorziening en de levering is essentieel voor de Europese Unie, en we weten hoe scherp het voelt, in met name in landen als Polen en de Baltische Staten op dit moment,” zei EU-commissaris voor regionaal beleid Johannes Hahn op dinsdag.

“Het is het vijfde grote project van de ‘Polen-Litouwen energie link’ om de transmissie van elektriciteit uit Polen naar Litouwen te garanderen,” schreef de EC in een verklaring.

De Hoogspanningslijn zal ook helpen de Europese energiemarkt te voltooien door de integratie van elektriciteit energiemarkten van Polen en de drie Baltische Staten Litouwen, Letland en Estland en de verbetering van de aanvoer voor bedrijven en individuele klanten,” leest de verklaring.

Bron: ISBnews/EC

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl