De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Communistische tijdperk ‘stilte cabines’ tentoonstelling opent in Bydgoszcz museum

Geluiddichte, plexiglas cabines gebruikt door Polen’s diplomaten in de Poolse Ambassade in Keulen tijdens het communistische tijdperk om afluisteraars te weren zijn geïnstalleerd in een museum in Bydgoszcz, Polen.

De zogenaamde ‘stilte cabines’ werden gedoneerd aan het Museum van Diplomatie en Poolse Vluchtelingen door het Poolse ministerie van buitenlandse zaken, en de officiële opening van de nieuwe, vreemde, tentoonstelling werd op maandag bijgewoond door de minister van buitenlandse zaken Radosław Sikorski en voormalig minister van Financiën Jan Rostowski.

De stilte cabines zijn gebruikt door Poolse communistische diplomaten in het democratische West-Duitsland wanneer besprekingen over gevoelige kwesties werden gevoerd.

“Diplomaten vreesde dat zij afgeluisterd zouden worden door vijandige, bourgeois professionals van de NAVO. Zodat de belangrijkste discussies werden uitgevoerd in de stilte cabines,” vertelde Minister Sikorski aan de journalisten.

“Om de mogelijkheid van afluisteren te elimineren, konden de stilte cabines alleen zonder schoenen en jas betreden worden,” zei Radosław Sikorski, toevoegend dat hij blij was dat de hutten aan het museum in Bydgoszcz geschonken waren, de geboortestad van de Poolse minister van buitenlandse zaken.

Foto stilte cabine

Bron: gazeta.pl

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl