De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Ida wint gouden lelie op CEE Filmfestival

Het koude oorlog drama Ida pakte op dinsdag de hoofdprijs op het 13e Festival van Midden- en Oost-Europese Film Festival in Wiesbaden.

Het evenement, dat werd georganiseerd door het Duitse Film Instituut, vertoonde tien films van zowel nieuwe als aanstaande regisseurs die tegen elkaar streden in de hoofdcompetitie.

Hoofd van de jury Jan Harlan, een Duitse producent die voor vele jaren collaboreerde met Stanley Kubrick, prees de Poolse film voor haar “precieze script, uitstekende richting, en voor het in de greep houden van de kijkers in het geheel.”

Harlan geconcludeerd dat Ida “een mooie en fascinerende film was over een jong meisje die ontdekt dat het zij, haarzelf is waar ze op moet rekenen.”

Pawel Pawlikowski’s film verkent de benarde situatie van een novice die ontdekt dat zij een Joodse wees is, wiens ouders slachtoffer zijn van de Holocaust.

Opgenomen in zwart-wit, markeert de film een triomfantelijke terugkeer in Polen voor Pawlikowski, wiens familie in 1971 emigreerde toen hij 14 was.

De film Ida heeft aanzienlijke internationale bekendheid verzameld, winnend de award voor beste film op het BFI Filmfestival van Londen, en de critici keuze prijs op het Toronto International Film Festival, onder anderen.

Naast de gouden lelie zelf, kreeg Pawlikowski 10.000 euro in Wiesbaden. Hij onthulde vorige maand dat zijn volgende film ook een Poolse project zal zijn, losjes gebaseerd op de relatie van zijn ouders, de spot drijvend dat de film “een Oost-Europese versie van het Richard Burton-Elizabeth Taylor verhaal” zal worden.

Bron: Deutsche Welle

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl