De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

De helft van VK Polen konden stemmen in de Europese verkiezingen

Een opiniepeiling heeft uitgevonden dat ongeveer de helft van de honderdduizenden Polen die in het Verenigd Koninkrijk wonen van plan om te stemmen in de Europese Parlement verkiezingen aankomende mei.

verkiezingen

25 mei Europese verkiezingen – Ssolbergj

De peiling door Ipsos vond, dat van de 49 procent van de respondenten die zei dat zij voornemens zijn deel te nemen aan de stemming voor de verkiezing van EP leden tot het Europees Parlement, 18 procent verklaarde dat ze zouden stemmen voor de liberaal-democraten, momenteel de junior coalitiepartner in de Britse regering en gezien als de meest “pro-Europese” van Groot-Brittannië’s politieke partijen.

Zestien procent zei dat ze zouden stemmen voor de Labour partij oppositie en slechts 12 procent voor premier David Cameron’s conservatieven.

Vier procent zei dat ze zouden stemmen voor de UKIP anti-EU partij.

Ongeveer de helft vertelden de enquêteurs dat zij nog moesten beslissen op welke partij ze zouden stemmen.

Als de helft van Poolse immigranten gaat stemmen in Groot-Brittannië op 22 mei, dan zou dit een groot succes zijn voor de ”Glosu – stem!” campagne gestart door Professor Zbigniew Pełczyński, een voormalige don aan de Universiteit van Oxford, die Poolse migranten aanspoort deel te nemen aan de verkiezingen.

“Opkomst door de Poolse kiezers [in lokale en Europese verkiezingen in Groot-Brittannië] is laag,” zegt de campagne website.

“Dit veroorzaakt bezorgdheid onder lokale leidersbij de overheid die immigranten uit het ‘nieuwe’ Europa niet zien integreren. De leiders van de Poolse Gemeenschap, ondertussen, maken zich zorgen dat de stem van de Polen niet wordt gehoord door de Britse politici,” zegt de website.

In een teken dat de Polen zich verder integreren in het sociale leven in Groot-Brittannië, vertelde 40 procent van de respondenten de Ipsos enquêteurs dat ze overwogen een VK paspoort aan te vragen.

De opiniepeiling werd genomen tussen 7 en 17 maart uit een steekproef op 552 Polen.

Ondertussen, is Artur Dębski, Parlementslid voor de liberale partij Twoje Ruch in Polen, momenteel voor twee weken woonachtig in Londen om te ervaren hoe het leven is voor de Poolse migranten die proberen om er een baan te vinden.

Levend in een “kleine kamer” betalend 10 pond per nacht aan een Litouwse vrouw die hem een plek om te verblijven had aangeboden, bezocht het parlementslid een Banen centrum en proberen van 100 pond per week te leven.

“Het is niet gemakkelijk,” vertelde Dębski de BBC.

De volkstelling van 2011 bracht naar boven, dat er 579.000 in Polen geboren mensen in het Verenigd Koninkrijk leven.

Europese verkiezingen vinden plaats in het de 28 naties tellende blok van 22- tot 25 mei.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl