De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Russia Today presentatrice – ‘wat Rusland deed is verkeerd’

Abby Martin, een presentatrice bij de door de Staat gesteunde Russia Today televisie, sloot har programma op maandag af met de verklaring “wat Rusland deed op de Krim is fout”.

Sprekend aan het einde van haar show op RT – een kanaal dat op grote schaal bekritiseerd is voor haar dekking van internationale zaken, met inbegrip van de huidige crisis in Oekraïne, als zijnde hevig bevooroordeeld richting de Kremlin’s weergave van gebeurtenissen – zei Abby Martin dat ze “iets uit haar hart wilde zeggen over de huidige politieke crisis in Oekraïne en Rusland’s militaire bezetting van de Krim.”

“Wat Rusland deed is verkeerd. Alleen omdat ik hier werk, voor RT, betekent niet dat ik heb geen redactionele onafhankelijkheid heb en ik kan niet genoeg benadrukken hoezeer ik tegen iedere militaire interventie ben in zaken van soevereine naties,” zei ze uit Washington, vanwaar de show wordt uitgezonden.

Ze zei dat de berichtgeving in de media “van alle kanten” “teleurstellend […] is geweest en met schering en inslag vol met verkeerde informatie”.

Op haar Twitter-feed op 2 maart, zei Martin: “mijn ideologie is stellig anti militaire interventie maakt niet uit welke staat, dus mijn rapportage zal dat in reflectie niet opheffen”.

Russia Today bracht vandaag een verklaring uit toen de video (zie hieronder) van Martin’s uitbarsting op het internet verscheen.

“In tegenstelling tot de populaire opinie, RT onderwerpt haar journalisten niet aan aanbod, en zij zijn vrij om hun eigen mening weer te uiten, niet alleen in privé maar ook tijdens de uitzending. Dit is het geval met Abby’s commentaar op Oekraïne,” zegt de verklaring, voor er aan toe te voegen dat ze “haar naar de Krim zullen sturen” zodat ze haar eigen gedachten over de situatie kan maken.

Een criticus van Russia Today’s reportage is Polen’s minister van buitenlandse zaken Radosław Sikorski, die op maandag over de dekking van de Oekraïne crisis twitterde: “Russia Today maakt nieuwe normen in walgelijke propaganda”.

CNN burgeroorlog

Ondertussen, had CNN senior journaliste Christiane Amanpour op zondag een on-air argument met presentator Wolf Blitzer toen hij een citaat van de Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties herhaalde zeggend dat Oekraïners die het regime van Viktor Janoekovitsj neerhaalden “antisemieten en fascisten” waren.

Een duidelijk geïrriteerde Christiane Amanpour zei: “je moet echt voorzichtig zijn dit als een feit te brengen […] zegt u nu dat alle pro-Europese Oekraïners antisemieten zijn?”

Zie de CNN-clip hier. Moeite waard…………

Abby Martin maakt hier haar opmerking bij Russia Today

Bron: The News,pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl