De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Kraków gastheer wereldpremière van Johannes Paulus II musical

Een Italiaanse musical over Paus Johannes Paulus II zal op 2 april, de negende herdenking van de dood van de Poolse paus, in Kraków haar wereld première hebben.

Karol Wojtyła: Het Ware Verhaal begint met een afbeelding van de aanslag op de paus op St. Pieter’s plein op 13 mei 1981.

De twee uur durende productie zal echter voornamelijk bezighouden met de toekomstige paus’s opkomst naar bekendheid in zijn thuisland Polen.

“Dit is het verhaal van de jonge Karol, zijn gevoelens, de oorlog, zijn moeder Emilia, zijn vader de militair en zijn broer Edmund van wie hij afscheid moest nemen toen hij dokter werd,” openbaarde regisseur Duccio Forzano.

“Het gaat over alles wat Wojtyła gevormd heeft tot het punt toen hij besefte welk pad hij wilde nemen.”

De partituur is geschreven door Noa, een Israëlische popster die de overleden pontiff kende. Noa zong een vertolking van het Ave Maria voor de paus in 1994.

De paus zal door drie Italiaanse acteurs worden gespeeld, elke vertegenwoordigt een andere fase in het leven van de paus.

3D technologie zal een hologram van de paus op het podium creëren en archiefbeelden zullen ook in de productie verweven worden.

Karol Wojtyła: Het Ware Verhaal zal plaatsvinden in Kraków’s Juliusz Słowacki Theatre, voordat de productie naar Warschau vertrekt voor twee voorstellingen op 8 en 9 april.

Wojtyła bracht de oorlogdoor in Kraków en werd later aartsbisschop van de zuidelijke Poolse stad, alvorens tot paus te worden gekozen in oktober 1978.

Paus Johannes Paulus II stierf op 2 april 2005, en hij zal in het Vaticaan heilig verklaard worden op 27 april.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl