De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Gevangenis drugs arrestatie

Vier mensen – met inbegrip van twee gevangenismedewerkers – zijn gearresteerd nadat het aan het licht kwam dat drugs aan gevangenen werd geleverd in het noorden van het land.

Op dinsdag verklaarde de woordvoerster voor Gdańsk’s arrondissement advocaten kantoor Grazyna Wawryniuk dat wordt geloofd dat een gevangene in de stad Sztum een pakket met “significante hoeveelheden” drugs met inbegrip van amfetaminen heeft ontvangen.

Van een van de gearresteerde officieren wordt beweerd dat hij een smeergeld heeft ontvangen van enkele duizenden zloty’s om te helpen de zending drugs de gevangenis in te krijgen, rapporteert TVN24.

De eerste arrestaties werden afgelopen zaterdag gemaakt, maar het openbaar ministerie heeft gevraagd of een van de officieren langer vastgehouden kon worden – een verzoek dat werd verleend door het Hof.

Mevrouw Wawryniuk voegde toe dat de autoriteiten preventieve maatregelen gebruiken om ervoor te zorgen, dat de twee niet-officieren, verdacht van betrokkenheid, het land niet kunnen verlaten.

Robert Witkowski, woordvoerder van Gdańsk’s Gevangenis Service Regionale Inspectie, zei dat de twee aangehouden officieren werknemers waren van de afdeling veiligheid. Hij voegde eraan toe dat een van de werknemers voor meer dan 20 jaar in het gevangeniswezen had gewerkt en de andere voor ongeveer drie jaar.

“Ze hebben beiden geschorst,” zei hij in de verklaring.

Bron: New Poland Express (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl