De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Vredestroepen bereiken Poolse missionarissen

Vredestroepen hebben de Poolse missionarissen bereikt in de buurt van de grens met Tsjaad in de Centraal Afrikaanse Republiek na weken van plundering en geweld.

“Vanmiddag hoorden we het geluid van auto’s,” vertelde pater Benedykt Paczek aan de Poolse Radio op donderdagavond.

“Soldaten uit Kameroen van de MISCA [Afrikaanse geleide internationale steun missie naar de Centraal-Afrikaanse Republiek] waren gearriveerd,” zei de kapucijner monnik.

“Een gevoel van grote vreugde brak onmiddellijk uit. Het was een soort bevrijding,” voegde hij toe.

De Poolse missionarissen waren getuigen van herhaalde uitbarstingen van geweld in de afgelopen weken, met voortdurende gevechten tussen de overwegend islamitische Seleka rebellen en de christenen.

Vechten escaleerde in het land nadat de Interim moslim leider, president Michel Djotodia op 10 januari ontslag nam, wat er voor zorgde dat de Seleka strijders zich uit de hoofdstad Bangui terugtrokken.

Het Poolse ministerie van buitenlandse zaken had de Kapucijnen missionarissen aangemoedigd uit het land te evacueren, door middel van samenwerking met de Franse autoriteiten.

Frankrijk, de voormalige koloniale mogendheid in de regio (tot 1960), heeft 1600 manschappen in het land gestationeerd, en het werkt samen met 4000 vredestroepen uit verschillende Afrikaanse landen.

Echter, de missionarissen hebben herhaaldelijk hun wens te kennen gegeven om in de regio te blijven en hulp te bieden.

“Om het evangelie te prediken moet je bij de mensen zijn,” benadrukte pater Paczek eerder deze week.

Niettemin, heeft de kapucijner monnik bevestigd dat beiden, hij zowel als degenen die in zijn zorg zijn voor de eerste keer in vele dagen gemakkelijker zullen slapen.

Er zijn momenteel 35 Poolse missionarissen in de Centraal Afrikaanse Republiek.

Twee weken geleden, vlogen vijftig Poolse piloten en logistieke specialisten naar de Centraal Afrikaanse Republiek om de stabilisatie missie bij te staan.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl