De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Uitbundige openingsceremonie lanceert Sochi Spelen

Bobslee atleet Dawid Kupczyk was vrijdag vlaggendrager voor Polen’s team tijdens de openingsceremonie in het Fisht Olympisch Stadion, vrijdag, om de 2014 Sochi spelen te starten.

Vierenveertig staatshoofden en regeringleiders waren in het stadion, naast 40.000 toeschouwers, om te kijken naar de weelderige twee en een half uur durende show – die een spectaculaire muziek show presenteerde die belangrijke momenten in de geschiedenis van Rusland omvatte – hoewel de Amerikaanse president Barack Obama en Duitsland’s Angela Merkel niet onder hen waren.

De Poolse president Bronisław Komorowski was ook niet in het stadion, hoewel hij zei dat zijn afwezigheid niet te wijten was aan een politieke boycot.

In de evenementen in de komende twee weken van de Olympische spelen van Sochi – die met een bedrag van 57 miljard euro, veruit het duurste internationale sportevenement in de geschiedenis is – zal door 2.500 atleten uit 88 landen gestreden worden.

Het Poolse team is samengesteld uit 59 atleten, de grootste ploeg uit Polen die ooit naar enige Winter spelen gezonden werd.

Poolse ministerpresident Donald Tusk vertelde de verslaggevers op vrijdag dat hij “ten minste drie gouden medailles” verwachtte van de Olympische Winterspelen en hij hield zijn vingers gekruist, in het bijzonder voor langlaufster Justyna Kowalczyk Polen’s trots.

Eerdere, arresteerde de Russische politie vier homorechten demonstranten die op vrijdag in St. Petersburg een spandoek ontvouwde met de tekst: “Discriminatie is onverenigbaar met de Olympische beweging”, zei een homorechten groep All Out, rapporteert Reuters.

President Vladimir Putin is in het buitenland bekritiseerd over een wet die hij vorig jaar tekende inzake het verbod op de verspreiding van “homo propaganda” onder minderjarigen maar heeft gezegd dat er geen discriminatie op de spelen zal zijn.

Met de beveiliging aan de Zwarte Zee opgevoerd volgend na terroristische dreigingen, gaf het Poolse ministerie van buitenlandse zaken een verklaring uit om de Poolse sportfans die de regio bezoeken er aan te herinneren, dat “een speciale beveiligingszone werd opgericht rond de Olympische faciliteiten en de stad Sochi. Daarom verzoeken wij alle Poolse fans die in Sochi zijn of van plan zijn in Sochi te blijven te voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften door de lokale diensten geïmplementeerd voor de duur van de Olympische spelen”.

Hoewel genoemd de Sochi Spelen, vinden de meeste evenementen plaats in de voorsteden dicht bij het nabijgelegen Abchazië, een betwiste gebied aan de oostelijke kust die zichzelf als een onafhankelijke staat beschouwt.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl