De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Stoch pakt eerste goud voor Polen op Sochi spelen

Kamil Stoch pakte zondag goud op de skischans o n Sochi, terwijl alle hoop op medailles voor langlaufster Justyna Kowalczyk een klap kreeg na de diagnose van een ”kleine breuk” in haar voet.

Polen verplaatste zich naar de zevende plaats in de medaille tabel toen de 25 jarige Kamil Stoch goud won in het schansspringen, en daarmee Peter Prevc uit Slovenië versloeg die de zilveren kreeg, brons ging naar Anders Bardal uit Noorwegen.

“Ik voel me alsof het niet echt gebeurd is. Is dit echt gebeurd?,” vertelde een duidelijk blije Stoch de verslaggevers toen hij Polen’s eerste gouden medaille ooit won op de Olympische spelen, verbeterend de legende Adam Małysz’s drie zilveren en een bronzen.

“Bedankt Kamil. Dit is een mooie dag voor alle Polenn,” twitterde minister president Donald Tusk na Stoch’s overwinning.

De Poolse hoop in het crosscountry skiën kreeg zaterdag een klap te verwerken, toen werd ontdekt dat Justyna Kowalczyk, de 31-jarige gouden medaillewinnaar in Vancouver vier jaar geleden, een kleine breuk in haar voet had volgende op een teleurstellende zesde plaats in de 15 km. Skiathlon.

Een röntgenfoto bevestigde dat de race van zaterdag een verwonding verergerd had waar ze in januari voor het eerst last van had. Toch twitterde ze dat ze op de spelen van Sochi zal blijven en op donderdag deel zal nemen aan de 10km klassieke race.

Nadat de arts van het Poolse Olympisch team gerustgesteld had dat de schade “niet ernstig” was twitterde Kowalczyk, een nationale heldin in Polen: “Hallo alle deskundigen. Blijf kalm, ik ben nog steeds in beweging”.

Noorwegen staat momenteel aan de bovenkant van de medaille tabel met zeven medailles, met inbegrip van twee gouden, gevolgd door de Nederland en de Verenigde Staten.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl