De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Premier Tusk: ‘de grootste uitdaging voor Oekraïne is de redding van de economie’

De Poolse premier heeft Oekraïners gewaarschuwd tegen het nemen van wraak op hun afgezette president Viktor Janoekovitsj.

Instead, Prime Minister Donald Tusk has urged the interim government to focus on the country’s faltering economy.

In plaats daarvan, heeft Minister-president Donald Tusk aangespoord dat de interim regering zich richt op de teruggang van de economie van het land.

Oekraïne gaf op maandag een arrestatiebevel uit voor Janoekovitsj over de “massamoord” op demonstranten en verzocht om $35 miljard (25 miljard euro) in westerse steun om het door de crisis geraakte land van de rand van economische ineenstorting te trekken.

“De grootste uitdaging voor het hedendaagse Oekraïne is niet wraak te nemen, maar de Oekraïense economie en openbare financiën te redden,” vertelde de Poolse minister president Donald Tusk aan de verslaggevers in Białystok, Oost Polen.

“Als de revolutie goede vruchten moet afwerpen, dan kan dat niet gebaseerd worden op het idee van wraak,” zei Tusk, toevoegend dat Kiev zich goed zou moeten voorbereiden om een steunpakket van het westen te absorberen.

“Het kan niet het geval zijn dat deze middelen verspild zouden worden door een corrupte regering, of door oligarchen.”

“It can’t be the case that those resources would be squandered by a corrupt government, or by oligarchs.”

De ministers van buitenlandse zaken van de EU-leden de Tsjechische Republiek, Hongarije, Polen en Slowakije – waarvan er drie een grens met Oekraïne delen – spraken ondertussen “hun sterke belang” uit in het handhaven van de territoriale integriteit van Oekraïne en drongen er bij “alle acteurs op aan om zich te onthouden van alle acties die dit zou kunnen ondermijnen”.

De natie van 46 miljoen mensen riskeert versplintering omdat de spanningen stijgen in het Russisch sprekende oosten over de machtsoverdracht in de meer pro-Europese westelijke regio’s. Internationale “macro-economische bijstand” zou “een belangrijk aspect van het consolidatieproces” kunnen zijn, zeiden de ministers mandag in hun gezamenlijke verklaring.

Bron: AFP/iar/

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl