De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse gasreus PGNiG trekt zich terug uit Egypte

Polens’ staats gas en olie bedrijf PGNiG heeft zich teruggetrokken uit haar exploratie project in Egypte als gevolg van politieke instabiliteit in de regio.

“PGNiG’s besluit zich terug te trekken uit de Bahariya concessie [in Egypte] werd gedaan vanwege de hoge mate van risico inzake toekomstige verkenning, en de geringe kansen op het vinden van een aanzienlijke accumulatie van koolwaterstoffen,” aldus het bedrijf in een persverklaring, zoals aangehaald door de krant Rzeczpospolita.

Het is begrepen dat PGNiG al ongeveer 30 miljoen dollar geïnvesteerd heeft in de operaties bij Bahariya, met inbegrip van twee putten.

Polen is op dit moment aan het proberen om haar afhankelijkheid van Russische aardgas te verminderen, en het Egyptische project was onderdeel van een bredere DVS-diversificatie van haar energie portefeuille.

Andere programma’s omvatten een vergaand bod op het boren in Polen naar leisteen gas potentieel, en deze week, keurde minister president Donald Tusk’s centrumrechtse regering en schema goed voor het hebben van twee kerncentrales die tegen 20135 in werking moeten zijn.

Afgelopen weekend zag een nieuwe golf van geweld in Egypte met 49 doden en 1000 gearresteerde demonstranten voor het demonstreren tegen ’s land’s interim regering onder leiding van het leger, die de macht nam in een staatsgreep in juli 2013.

Een recent rapport van Amnesty International concludeerde dat de interim regering alles in het werk stelt “om dissidentie te vernietigen en mensenrechten met voeten te treden”.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl