De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Kim Jong-un’s tante vlucht ‘naar Polen’

De tante van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vluchtte naar Polen na de executie van haar echtgenoot, heeft een Japanse krant beweerd.

Kim Kyong-hui, zus van de overleden Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il, is dit jaar niet in het openbaar waargenomen, volgend op de executie van haar echtgenoot Jang Sung-taek op 13 december wegens ‘contra-revolutionaire’ activiteiten.

Echter, heeft de Japanse krant Yomiuri Shimbun de geruchten verworpen dat Kim Kyong-hui zelf dood is, vermeldend dat bronnen de krant hebben laten weten dat de weduwe in Europa is.

Volgens niet geïdentificeerde bronnen van de krant reisde Yomiuri Shimbun eerst naar Zwitserland en daarna naar Polen, waar haar halfbroer, Kim Pyong-il, sinds 1998 als ambassadeur heeft gediend.

Ondertussen, vertelde de Noord-Koreaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk aan Sky News op donderdag dat Jang Sung-taek schuldig was aan “enorme misdaden” tegen de staat.

“Hij beging anti-partij, anti-regering misdaden, en eveneens misbruikte hij zijn macht in het belemmeren van de nationale economie en het belemmeren van de inspanningen van de nationale economie voor de verbetering van de levensstandaard van de mensen,” beweerde ambassadeur Hyun Hak-bong.

Jang was een top politiek adviseur van wijlen Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il, en analisten hebben gesuggereerd dat de nieuwe leider zich bedreigd voelde door de veteraan politicus.

Jang en zijn vrouw hadden een dochter die in Parijs gestudeerd had, maar blijkbaar pleegde ze zelfmoord in 2006 na opdracht te hebben gekregen om naar Noord Korea terug te keren.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl