De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Israëlische bedrijven gedwongen zich terug te trekken uit Poolse drones deal

Israëlische media: Twee wapenfabrikanten, biedend voor contracten met Polen’s ministerie van defensie zijn export licenties geweigerd, na het ontslag van de Poolse viceminister van defensie.

Elbit Systems en Israel Aerospace Industries hebben van de Israëlische regering te horen gekregen dat ze niet mogen bieden voor contracten, met een waarde van 150 miljoen dollar, om Polen van onbemande drone vliegtuigen te voorzien. De bedrijven worden beschuldigd van “ongebreidelde competitie”, die hebben geleid tot het aftreden van de viceminister van Defensie generaal Waldemar Skrzypczak in november vorig jaar, rapporteert Haaretz.

Skrzypczak trad af nadat het naar de Poolse media werd gelekt, dat hij een leidinggevende van Elbit Systems acht maanden geleden had verteld, dat ze de deal met het ministerie van defensie zouden binnenhalen, gedurende een periode waarin het biedproces nog aan de gang was.

Beide Israëlische bedrijven bevestigden dat hen export licenties geweigerd zijn, maar weigerde verder commentaar te geven.

Het werd gemeld, dat de Israëlische regering dacht dat de meedogenloze concurrentie tussen de twee bedrijven nadelige gevolgen voor de Israëlisch-Poolse betrekkingen zou hebben.

De Israëlische deal was begunstigd in Warschau als zijnde de meest waardevolle – over te dure VS aanbiedingen – als onderdeel van de lopende modernisering van de Poolse strijdkrachten, rapporteert TVN24.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl