De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Drie gearresteerd voor Paus Johannes Paulus II reliekschrijn diefstal

Drie mannen werden gearresteerd nadat op zaterdag een kruis en een reliekschrijn met bloed van paus Johannes Paulus II uit een bergkerk kerk in Midden-Italië werden gestolen.

Echter, hoewel het gouden frame van de reliekschrijn is teruggevonden, er is geen teken van het met bloed bevlekte materiaal dat erin zat gevonden.

De politie heeft Italië’s ANSA nieuwsagentschap verteld dat de drie mannen naar alle waarschijnlijkheid niet de waarde van het materiaal begrepen hebben, en het weggegooid hebben.

De verdachten zijn allen bekenden van de politie vanwege eerdere veroordelingen voor kleine diefstal en het trio is bestempeld als problemen hebbende met drugsverslaving.

De drie mannen leidde de politie naar een plaats in de buurt van een centrum voor de behandeling van drugsverslaafden in de stad Collemagio, waar ze het Kruis en het frame gedumpt hadden.

Politie hebben benadrukt dat de objecten niet op verzoek voor een bepaalde afnemer gestolen werden.

Eerder in de week, werden suggesties gedaan dat de reliekschrijn en het kruis gestolen waren door satanisten, met het zogenaamde ‘ Satanische nieuw jaar’ dat op 1 februari valt.

De relikwie werd in 2011 aan de kerk van San Pietro della Ienca geschonken door kardinaal Stanisław Dziwisz (voormalige persoonlijke secretaris van de paus), als gevolg voorliefde voor de regio van de Poolse paus.

Sinds zijn vroege dagen als priester in zuidelijk Polen was Karol Wojtyła een enthousiast skiër en wandelaar.

Na zijn verkiezing tot het pausdom in 1978, bezocht paus Johannes Paulus II vaak de bergen in de buurt van de stad L’Aquila, en het kerkje van San Pietro della Ienca was een gekoesterd rustpunt op zijn wandelingen.

Het frame van de reliekschrijn bevatte een stuk materiaal uit het gewaad dat de paus droeg op 13 mei 1981, toen een Turkse moordenaar de paus op het St. Pieter’s Plein in Vaticaanstad neerschoot.

April van dit jaar, zal de overleden paus gecanoniseerd worden, markerend de laatste fase in zijn pad naar heiligheid.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl