De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Dat zinkende gevoel

Wielkopolskie: – Een catastrofe van 37 jaar geleden is teruggekomen om de bewoners van de kleine stad Wapno te achtervolgen. Een overstroomd zout mijn in 1977 veroorzaakte dat hele huizen, zelfs straten in grote gaten verdwenen – nu suggereert een rapport dat er een dreiging is van verdere oppervlaktebewegingen die de gehele stad in gevaar brengen.

Na de oorspronkelijke ramp, werd het gebied bijna een spookstad, maar na verloop van tijd begonnen de mensen terug te keren. Pas nu, is een grondig onderzoek verricht, met een tijdsduur van drie jaar, en de resultaten zijn verwoestend.

De grond in het gebied, is blijkbaar nog steeds zeer instabiel en verdere zinkgaten kunnen zomaar verschijnen en totale bouwbeperkingen zijn dan ook opgelegd voor delen van de stad.

“De zout mijn op zich is geen bedreiging, maar er is een laag gips [naam van de stad Wapno, betekent gips – Red.] en die wordt aangevallen door water. Dat is de oorzaak oplost en weg gewassen wordt, daardoor nieuwe gaten makend. Wij weten min of meer welke gebieden een risico inhouden. We hebben ook een idee wat we moeten doen,” verklaarde Stefan Grzegorski van Wapno’s gemeentehuis.

Lokale ambtenaren kunnen eventuele evacuaties op sommige plaatsen niet uitsluiten, maar benadrukt dat dit niet zonder eerdere overleg zou gebeuren.

Bron: New Poland Express (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl