De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Europees Parlement gaat stemmen over Cameron’s migratierecht wijzigingsaanbod

Een Pools Parlementslid heeft in het Europees Parlement een debat en stemming gestart tegen de Britse premier David Cameron’s poging het migratierecht binnen de EU te wijzigen.

De motie, die vandaag wordt besproken en waarover donderdag gestemd zal worden, werd ingebracht door Parlementslid Jacek Protasiewicz, een lid van de centrumrechtse Burger Platform partij, die deel uitmaakt van de christendemocratische Europese Volkspartij (EVP) in het Europese Parlement.

Na recente verklaringen van premier Cameron aangaande de beperking van de sociale rechten voor EU-migranten in Groot-Brittannië – waar honderdduizenden Polen gingen wonen en werken nadat Polen in 2004 tot de EU toetrad – stelt de vast, dat in het licht van de komende Europese Parlement verkiezingen in mei, “het vrije verkeer van EU-burgers is uitgegroeid tot het onderwerp van enige partij politieke campagnes, “met” hooggeplaatste Europese politici die het recht op vrijheid van verkeer proberen te ondermijnen”.

De motie “betwist sterk het standpunt geadopteerd door sommige Europese leiders die oproepen voor wijzigingen en beperkingen op het vrije verkeer van personen” en doet een beroep op de parlementsleden om ” elk voorstel om het aantal immigranten uit de EU te beperken, volledig te verwerpen als zijnde in strijd met de beginselen van het Verdrag over het vrije verkeer van personen.”

David Cameron’s conservatieve partij is lid van de Europese Conservatieven en Reformisten Fractie (ECR) in het Parlement, evenals Polen’s Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij waarvan de partijleider Jarosław Kaczyński zich sterk heeft afgezet tegen pogingen van de Britse regering om het EU migratierecht te wijzigen.

Het werd op dinsdag aangekondigd dat Cameron een rapport door het Britse ministerie van binnenlandse zaken inzake EU immigratie heeft geseponeerd, tot na de verkiezingen in mei.

Het verslag is voorbereid door de minister van Binnenlandse Zaken Theresa May, die vorige maand zei dat er “misbruik van de vrije verkeer” regels was binnen de EU en dat sommige migranten werden aangetrokken door de “toegang tot sociale voordelen”.

De Financial Times rapporteert dat de minister van binnenlandse zaken heeft lopen worstelen om in het rapport de verklaring met gegevens te ondersteunen.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl