De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

40 procent van het materieel al terug uit Afghanistan

Omdat Polen’s deelname aan de NAVO-missie in Afghanistan zijn voltooiing nadert wordt meer militaire hardware terug naar huis vervoerd.

Afghanistan

Soldaten van Gevechtsgroep B in Afghanistan bewaken Snelweg 1 aansluitend Kabul en Kandahar – auteur Ministerstwo Obrony Narodowej

Commodore Janusz Walczak van het ministerie van defensie heeft de Poolse Radio verteld dat ongeveer 40 procent van de enorme logistieke operatie, die duizenden tonnen aan apparatuur en wapens terug naar Polen vervoerd reeds voltooid is.

Dit omvat 180 gepantserde personeelsvoertuigen, Commando en andere voertuigen voor speciale doeleinden, evenals helikopters.

Tegen het einde van april moet het Poolse contingent vanuit de huidige basis in de Ghazni provincie worden verplaatst naar de Amerikaanse basis in Bagram, maakte Commodore Walczak bekend.

Polen heeft ongeveer 1.500 soldaten in Afghanistan gelegerd als onderdeel van de internationale ISAF-missie.

Vermindering van het Poolse contingent omvat ook de verantwoordelijkheid voor het gebruik van dat deel van het arsenaal aan wapens en uitrusting dat door de technische staat niet geschikt is voor verder gebruik. Dit wordt geschat op ongeveer 17 procent van het totaal.

Afgezien van dat, zullen in overeenstemming met eerdere overeenkomsten, de Poolse strijdkrachten het grootste deel van de niet-militaire apparatuur, ter waarde van miljoenen dollars, overhandigen aan de lokale Afghaanse regering die het gaat gebruiken voor civiele doeleinden.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl