De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen wil schadevergoeding na Duits politie geweld

Twee Poolse mannen eisen schadevergoeding na te zijn geslagen door de Duitse politie in wat blijkbaar een geval van een verkeerde identiteit was.

De twee Polen keerden terug van een zakenreis naar Duitsland toen het incident zich voordeed bij een benzinestation in de buurt van Berlijn.

“We werden totaal onverwacht besprongen door een grote groep gewapende mannen met ski-maskers die geweren en knuppels droegen,” vertelde een van de mannen de Poolse Radio.

“Ze droegen geen politie emblemen, en er waren geen politie auto’s,” voegde hij toe, vaststellend dat het koppel aanvankelijk dacht dat ze het slachtoffer waren van een overval.
”Ze braken onze voorruit en sloegen ons met overgave,” zei hij.

Na naar een politiebureau te zijn gebracht en ondervraagd, werden beide mannen zonder aanklacht vrijgelaten, maar ze moesten onmiddellijke voor behandeling naar het ziekenhuis.

De Polen werden naar verluidt gevangen genomen in een politie optreden tegen valse munters, en het lijkt erop dat ze gewoon op de verkeerde plaats op het verkeerde moment aanwezig waren.

Agnieszka Libner, hoofd van het in Gniezno gevestigde bedrijf, voor wie de twee mannen werkte, heeft bevestigd dat het bedrijf de zaak naar de rechtbank zal brengen.

Naast de compensatie voor de fysieke verwondingen die werden toegebracht, zal de schade voor de vernietiging van bedrijfseigendom worden gezocht.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl