De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen markeert 1981 Staat van Beleg herdenking

President Bronisław Komorowski en First Lady Anna staken vrijdagavond een kaars aan in het venster van hun verblijfplaats Belweder Palace, als onderdeel van de evenementen die de 32e herdenking van de Staat van Beleg markeren.

Het Poolse staatshoofd nam deel aan de “een kaars voor vrijheid” campagne, waar Polen, om 19.30 uur CET, kaarsen aanstaken voor de slachtoffers van het hardhandige communistische optreden tegen de solidariteit beweging, die op 13 December 1981 begon.

President Komorowski zei dat het belangrijk was dat de Polen de herdenking met een verlichte kaars markeren “zodat het duidelijk is dat we de pijnlijke ervaring” van de Staat van Beleg niet vergeten, toen 100 gestorven zijn en duizenden gevangen werden genomen tijdens de onderdrukking door de communistische autoriteiten.

Hij voegde eraan toe dat de aangestoken kaarsen “onze gedachten niet alleen richten naar degenen die geleden hebben, maar ook voor degenen die vandaag voor vrijheid strijden”.

Eerder, kende de president aan 18 activisten speciale onderscheidingen toe voor hun rol in de jaren tachtig strijd tegen het communisme.

De leider van de oppositie Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij, Jarosław Kaczyński leidde vervolgens een Mars door de straten van Warschau in herinnering aan de herdenking.

“Solidariteit tussen mensen is uiterst belangrijk: zonder solidariteit is er geen Gemeenschap,” zei Jarosłlaw Kaczyński in een toespraak aan het eind van de Mars en gebruikte de gelegenheid voor aanvallen op de regering’s staat van dienst op het arbeidsrecht en de werkloosheid.

De herdenking werd in het hele land ook gekenmerkt door re-enactments van gebeurtenissen van de winter van 1981 en er zijn speciale tentoonstellingen en concerten.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl