De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Knesset ontkent plannen anti ‘Pools vernietigingskamp’ resolutie aan te nemen

Een Israëlische Parlement woordvoerder heeft gezegd dat Poolse media rapporten dat de Knesset een resolutie aan zou nemen, veroordelend de term “Poolse concentratiekampen” tijdens een speciale zitting in Kraków onjuist zijn.

“Ik kan dit niet bevestigen. We nemen de grootste zorg op deze dag geen formele mening te uitten,” heeft de Israëlische Parlement woordvoerder Yotam Yakir aan de Poolse Radio Engels sectie verteld, verwijzend naar een speciale vergadering van 60 parlementsleden van de Knesset die op 27 januari de 69e herdenking van de bevrijding van Auschwitz markeert en in Kraków wordtgehouden.

Eerder deze week, meldde de nieuwszender TVN24 dat een anonieme bron binnen het Israëlische Parlement hen had verteld dat de parlementsleden een resolutie zouden aannemen ter veroordeling van het gebruik van de term “Poolse concentratiekampen” door media in de VS en elders.

Maar Yotam Yakir zegt dat de vergadering van de Israëlische parlementsleden in Kraków “een dag van plechtigheden, een dag vol van emoties zal zijn, gericht op, eerst en vooral, de bevordering van kennis van de Holocaust en de herinnering aan de Holocaust. Ik denk niet dat enige formele besluiten zullen worden genomen, noch een plechtige zitting van de Knesset zal worden gehouden”.

De ceremonie van de verjaardag op 27 januari zal worden bijgewoond door voormalige gevangenen van Auschwitz, vertegenwoordigers van de Poolse overheid, evenals vele gasten van over de hele wereld, met inbegrip van de delegatie van het Israëlische Parlement, onder leiding van de Voorzitter van de Knesset Yuli-Yoel Edelstein. (pg/hh)

The anniversary ceremony on 27 January will be attended by former prisoners of Auschwitz, representatives of Polish state authorities as well as many guests from around the world, including the delegation of the Israeli parliament, headed by the Speaker of the Knesset Yuli-Yoel Edelstein. (pg/hh)

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl