De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Knesset gaat anti ‘Pools vernietigingskamp’ resolutie aannemen

Het Israëlische Parlement de Knesset wordt verwacht een speciale resolutie van veroordeling aan te nemen van het gebruik van de term “Poolse concentratiekampen” wanneer Duitse nazi-kampen in het Tweede Wereldoorlog bezette Polen beschreven worden.

Israël wil de resolutie aannemen tijdens een speciale zitting van het Parlement- of Knesset – te houden in Kraków op 27 januari tijdens de viering van de 69e herdenking van de bevrijding van Auschwitz, rapporteert de omroep TVN24.

Zestig leden van de Knesset, onder leiding van voorzitter van het Parlement Yuli Edelstein, roepen de wereldmedia op om te stoppen met de term “Poolse vernielingskamp” bij het beschrijven van Auschwitz of andere kampen Duitse nazi-kampen.

De resolutie zal ook een beroep op de media doen om de term “Duitse nazi-kampen gelegen op Pools grondgebied” te gebruiken.

Polen’s ministerie van buitenlandse zaken heeft een campagne door de in de V.S. gevestigde Kosciusko Foundation gesteund om het gebruik van de offensieve term in de V.S. media uit te roeien.

In mei 2012, reffereerde president Barack Obama aan “Poolse vernietigingskampen” tijdens het postuum toekennen van de Presidential Medal of Freedom aan Jan Karski.

Na klachten van het Poolse ministerie van buitenlandse zaken zei een vertegenwoordiger van de Obama administratie dat de president zich “versprak” en “verwees naar Nazi-kampen in door Duitsland bezette Polen.”

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl