De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Britse premier wuift Polen’s kritiek over anti-immigratie houding weg

David Cameron’s kantoor in Downing Street zegt, dat de Britse minister president zal blijven aandringen op veranderingen in de EU immigratieregels, ondanks protesten van Lech Wałęsa en anderen.

“Premier Cameron denkt dat de regering lessen moet trekken uit de fouten van de vorige Labour egering over immigratie en in de toekomst een strengere overgangstermijn zal introduceren,” zei een verklaring van de Britse Minister president op maandagavond.

“In de tussentijd, wil hij ervoor zal zorgen dat mensen naar het Verenigd Koninkrijk komen om te werken en niet alleen om uitkeringen aan te vragen,” zei een woordvoerder van Downing Street.

De verklaring komt nadat solidariteit legende en Nobel Vrede prijs winnaar Lech Wałęsa, de leider van Polen’s grootste oppositiepartij Jarosław Kaczyński en anderen, de opmerkingen bekritiseerden van de leider van de Britse regering op een top in Brussel vorige week, dat het openstellen van de arbeidsmarkt van het Verenigd Koninkrijk voor Polen een “enorme fout” was.

Cameron beloofden ook om te proberen de EU-regels te veranderen voor de immigratie van Roemenen en Bulgaren die vanaf 1 januari het recht krijgen om naar het Verenigd Koninkrijk te gaan en te werken.

“Polen beëindigde het communisme [in 1989] en Groot-Brittannië profiteerde aanzienlijk,” vertelde Wałęsa de nieuwszender TVN 24 op maandag en beschuldigde de Britse premier zich “irrationeel en kortzichtig” te gedragen.

Voormalige Poolse premier en Wet en Rechtvaardigheid (PiS) leider Jarosław Kaczyński schreef een open brief aan David Cameron in protest tegen zijn anti-immigratie opmerkingen.

Wet en Rechtvaardigheid woordvoerder Marcin Mastalerek zei dat Kaczynski’s brief uitdrukte dat Cameron’s opmerkingen “onaanvaardbaar” waren.

Wet en Rechtvaardigheid Parlementslid Ryszard Czarnecki voegde toe dat “Groot-Brittannië miljarden ponden heeft verdiend te wijten aan het feit dat Polen er de afgelopen 10 jaar gewerkt hebben.”

Hoewel Cameron’s conservatieve partij heeft benadrukt, dat ze de regels willen veranderen zodat EU-immigranten niet in staat zullen zijn volledig gebruik te maken de welvaartssysteem betalingen van Groot-Brittannië, onthulde een verslag uitgebracht in oktober dit jaar door Consultants ICF-GHK, dat werklozen EU-migranten slechts 1 procent van de totale EU-bevolking vormen en dat in het Verenigd Koninkrijk het cijfer in 2011 en 2012 slechts 1,2 procent was.

“De studie vond weinig bewijs, in de literatuur en in de consultatie van belanghebbende partijen, om te kunnen suggereren dat de belangrijkste motivatie van EU-burgers om te migreren en zich in een andere lid staat bevinden voordeel gerelateerd is, in tegenstelling tot werk of familie gerelateerd”, besloot het verslag.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl