De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Russen veroordeeld voor fakkelaanval op Poolse Ambassade

Drie Russische mannen kregen op donderdag 15 dagen gevangenisstraf door een rechtbank in Moskou voor ‘klein vandalisme’ na het gooien van fakkels op het terrein van de Poolse ambassade.

ambassade

Poolse Ambassade in Moskou – auteur Сергей Сазанков

De dertig jaar oude aangeklaagde Konstantin Makarov zei dat de actie op woensdagochtend een “symmetrische” reactie was op de aanval op de Russische ambassade in Warschau tijdens een Onafhankelijkheidsdag mars door extreemrechtse Poolse activisten.

Alle drie de Russische verdachten zijn gekoppeld aan de uiterst linkse Ander Rusland groep, een niet geregistreerde partij opgericht door voormalig leider van de verboden Nationale Bolsjewistische partij, Eduard Limonov.

Tijdens het incident van woensdag, droeg een van de Russische activisten een spandoek dat verkondigde dat er een “Rusland moet zijn van Warschau tot Port Arthur.”

Ondertussen, is een van de mannen die het terrein van de Russische ambassade in Warschau aanviel aangeklaagd voor het beschadigen van eigendom.

Kamil Z. (naam ingehouden onder Poolse Privacywetten) pleit niet schuldig en weigert om de vragen van de politie te beantwoorden.

74 mensen zijn nu gearresteerd in verband met de rellen in Warschau op maandag.

De ministerie van buitenlandse zaken woordvoerder Marcin Wojciechowski verontschuldigde zich aan de Russische ambassadeur Alexander Alekseev, en uitte “diepe spijt over de betreurenswaardige excessen” van de dag.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl