De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Akkoord bereikt over 2014 EU begroting

Het Europees Parlement en de EU-ministers van Financiën hebben overeenkomst bereikt over de begroting voor volgend jaar voor het 28 landen tellende blok.

Begroting

Wikimedia Commons/author:Devcore

Begrotingsuitgaven zal 135.5 miljard euro bedragen, bijna 1 miljard minder dan het EP had gehoopt en een verlaging van zes procent op de uitgaven van 2013.

“Ik ben blij dat wij een overeenkomst hebben bereikt met het Europees Parlement over de financiering van prioritaire gebieden zoals groei, werkgelegenheid, innovatie en humanitaire hulp,” zei Algimantas Rimkunas, de Litouwse plaatsvervangend minister van Financiën, dat momenteel het voorzitterschap van de EU Raad bekleedt.

“Ik ben blij dat het akkoord tussen het Europees Parlement en de Raad vandaag investeringsmogelijkheden biedt voor het Europese bedrijfsleven, wetenschappers, steden, regio’s en studenten op een moment wanneer een hoge vraag naar deze investeringen is,” zei EU-commissaris voor begroting Janusz Lewandowski in een verklaring naar aanleiding van de deal.

“Ik kan slechts het Parlement aanbevelen, het Litouwse voorzitterschap en de lidstaten voor de geest van samenwerking en compromissen om degenen die op EU-middelen wachten niet teleur te stellen,” zei Lewandowski.

De commissaris benadrukte ook dat een akkoord over de begroting voor volgend jaar een belangrijk punt is op de weg naar de goedkeuring van het meerjarig financieringskader –een nagesynchroniseerde grote begroting van de EU – voor de jaren 2014-2020.

Bron: IAR/BBC/Reuters

The News.pl (english version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl