De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

UNESCO bezorgd over gepland bouwproject in de oude binnenstad van Warschau

UNESCO is betrokken geraakt bij een geschil over de geplande bouw van een nieuw kantoorgebouw, precies tegenover het historische Koninklijk Paleis in Warschau, die de status van het gebied in gevaar kan brengen.

De investering zou leiden tot de gedeeltelijke sloop van een gebouw aan de zuidelijke rand van de oude stad.

“Het bouwproject voor het kantoorgebouw op de grens van de oude stad, die op de lijst is opgenomen door UNESCO, is niet goedgekeurd door het World Heritage Centre in Parijs,” zei Professor Andrzej Rottermund, hoofd van Polen’s UNESCO Comité.

De professor, die directeur is van het Koninklijk Kasteel Museum, heeft gezegd dat het centrum verwacht dat het over deze kwestie geraadpleegd zal worden.

“We hebben dit al een paar dagen geleden gemeld aan de Algemene Conservator van Monumenten,” openbaarde hij.

Rottermund merkte op dat in Duitsland, Dresden’s gereconstrueerde Oude Stad de status van UNESCO al ingetrokken had zien worden nadat een nieuwe brug over de rivier de Elbe werd gebouwd.

“Ik weet ook dat Polen vorig jaar problemen had met de Centennial Hall in Wrocław. Het World Heritage Centre in Parijs kwam tussenbeide omdat men van mening was dat de reikwijdte van de werkzaamheden die daar werd uitgevoerd door het centrum niet werd goedgekeurd.”

Het Stadhuis van Warschau heeft het TVN televisiestation verteld dat overleg met het World Heritage Centre niet nodig was, omdat technisch de betrokken aan het zuidelijke einde van Podwale Street ligt en niet binnen het door de UNESCO in 1980 afgebakende gebied.

Warschau monumenten Conservator Piotr Brabander heeft dezelfde lijn genomen in zijn verdediging, maar zei dat zijn voorganger de zaak had behandeld.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl