De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Rusland weigert borgtocht Poolse Greenpeace activist

Polen’s Tomasz Dziemianczuk blijft in hechtenis samen met de andere leden van de ‘Arctic 30’, nadat een regionale rechtbank in Moermansk, Rusland, een beroep verwierp ingediend door Greenpeace.

De detentie volgt nadat Greenpeace’s Arctic Sunrise schip in beslag werd genomen door grenswachten op 18 september, nadat activisten het Prirazlomnaya boorplatform in de Petsjorazee beklommen, die binnen Rusland’s economische zone ligt.

De activisten worden aangeklaagd voor piraterij en drug bezit, met de Greenpeace leden geconfronteerd met maximaal 15 jaar binnen een van Rusland’s werkkampen.

Het Hof oordeelde maandag dat wanneer vrijgelaten, Dziemianczuk “zijn criminele activiteit kon blijven voortzetten.”

De 36 jarige Pool vertelde de rechtbank dat Greenpeace’s motivaties zuiver ecologische waren en beweerde dat de protestactie niet verbonden was met politiek of economie.

“Wij respecteren Rusland maar wij willen bescherming van de natuur,” zei hij.

Na het horen van het vonnis, bekritiseerde Dziemianczuk het Hof.

“Dit is hoe democratie sterft,” zei hij. “Eerst Pussy Riot en vervolgens Greenpeace.”

Greenpeace heeft de aanklachten van piraterij verworpen en zei dat de drugs die aan boord van het schip gevonden werden voor medisch gebruik bedoelt waren.

“Onder de Russische wet en het internationale recht voldoet wat we deden – dit vreedzame protest – niet aan de criteria van piraterij,” vertelde Greenpeace Ben Ayliffe aan DW radio.

“Het idee dat deze mensen piraten zijn is absurd, zelfs de Russische President Vladimir Putin erkent dit. Ik denk dat elk redelijk mens dit zou kunnen zien. We werken heel hard met ons juridische team om deze aanklachten te bestrijden en hen zo snel als mogelijk vrij te krijgen,” zei hij.

Bron: IAR/DW

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl