De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

‘Pedofiele priester’ verblijf bij ouders in zuidelijk Polen

De politie heeft de verblijfplaats opgespoord van pater Wojciech Gil, een van de twee Poolse priesters die door Interpol gezocht worden wegens aanklachten inzake pedofiele in de Dominicaanse Republiek.

De politie werd in kennis gesteld door de tabloid Super Express, die rapporteerde dat de 36 jarige priester bij zijn ouders verblijft in het dorp Modlnica in de buurt van Kraków in zuidelijk Polen.

Politieagenten bezochten pater Gil thuis en stelde hem op de hoogte dat een arrestatiebevel tegen hem door Interpol was uitgegeven op beschuldiging van het molesteren minderjarige jongens in de Dominicaanse Republiek.

“Het bleek dat de persoon gezocht door Interpol daadwerkelijk aanwezig was op de plaats die aangeduid werd door Super Express,” zei Mariusz Ciarka vanuit het kantoor van het openbaar ministerie in Kraków.

De priester werd niet aangehouden door officieren, maar op de hoogte gebracht dat een aanhoudingsbevel voor zijn arrestatie was uitgegeven en Interpol op de hoogte werd gesteld van zijn verblijfplaats, zei de officier van Justitie.

Een uitleveringsproces zal nu beginnen zodat Wojciech Gil de beschuldigingen tegen hem in de Dominicaanse Republiek kan beantwoorden, waar een uitgebreid onderzoek in pedofilie in de rooms-katholieke kerk heeft geleid tot aanklachten tegen 21 priesters.

De verblijfplaats van een andere Poolse priester, aartsbisschop Józef Wesolowski – die als vertegenwoordiger van het Vaticaan werkte in de Dominicaanse Republiek, en die de politie ook wil ondervragen nadat beschuldigingen van pedofilie tegen hem en een vriend van Gil werden geuit – is niet bekend.

Vakanties

Gil was in mei dit jaar op vakantie in Polen, toen het nieuws van de beschuldigingen tegen hem werden gemeld in het Caribische eiland waar hij als priester had gewerkt voor de laatste acht jaar in de kleine stad van Juncalito.

Poolse media hebben gemeld dat Gil meerder malen kinderen mee op vakantie nam naar Polen, waar ze bij zijn ouders verbleven.

De vader van een van de vermeende slachtoffers beweert dat zijn zoon voor meer dan drie jaar door de priester gemolesteerd werd.

Er is wordt ook beweerd dat de priester twee andere kinderen lokte door te beloven dat hij ze mee naar het strand zou nemen op vakantie in Polen als ze gekleed in bikini’s en string ondergoed in video’s en op foto’s verschenen.

Afgelopen vrijdag, verontschuldigde de Poolse rooms katholieke kerk zich aan de slachtoffers van pedofilie op het eiland.

“De slachtoffers zijn diep benadeeld. Het is een zeer pijnlijke situatie, en wij sympathiseren met de slachtoffers, omdat hun vertrouwen werd geschonden. Sorry is het minste dat kan worden gezegd, “ zei de secretaris van het Poolse episcopaat, bisschop Wojciech Polak.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl